Ισλί, γνωρίστε το υπέροχο έδεσμα με
καταγωγή από τον Πόντο.

Το ισλί είναι ένα υπέροχο έδεσμα με καταγωγή από τον Πόντο και την υπόλοιπη Καππαδοκία. Σύντομα υιοθετήθηκε από τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και από όλη την υπόλοιπη Μικρά Ασία.


Η προετοιμασία του είναι μια τελετουργία. Ξεκίνησε σαν γλυκό των Χριστουγέννων – όπως το μελομακάρονο – και των νηστειών. Για αυτό άλλωστε παρασκευάζεται με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Είναι επίσης κλασσικό κέρασμα σε γάμους και βαφτίσεις.


Το χαρακτηριστικό κέντημα με τσιμπιδάκι – ειδικά παλαιότερα –  υποδήλωνε και την ακριβή καταγωγή του.


Αλεύρι, ελαιόλαδο και καρύδι είναι τα βασικά συστατικά. Η Κατερίνα Σωτηριάδου, κράτησε την συνταγή με τα μυστικά της Γιαγιάς της και μας ξαναστήνει αυτό το υπέροχο έδεσμα.